Öğrenim Sürecinde Kariyer Planlama Hedefi

DÖRT YILLIK PLAN

ÜNİVERSİTE ZAMAN ÇİZELGESİ

KEŞFEDİN- Birinci Yıl

• Akademik dersleriniz yoluyla ilgi alanlarınızı ve becerilerinizi keşfedin.
  • Branş derslerinizi ve öz değerlendirmenizi yaparken neler yapmanız gerektiğini öğrenmek için kariyer danışmanlarından destek alın.
  • İlgi alanlarınızla uyuşan kampüs aktivitelerine ve öğrenci topluluklarına katılın ve buralarda aktif rol alın.
  • Kampüsünüzde bulunan ofisler ve kaynakları tanıyın.
  • Yarı zamanlı iş, staj veya yazın çalışabileceğiniz işleri detaylıca ve kapsamlı bir şekilde araştırın.
  • Akademik branşlarla veya kariyer olanaklarıyla ilgili her türlü fuara katılın.
  • Organize ve düzenli olun! Kariyer Merkezi’ne danışın ve branşınızla ilgili projelerinizi ve yazılarınızı biriktirmeye başlayın.
  • Bütün derslerinize katılın, ödevlerinizi zamanında teslim edin ve iyi bir ortalama tutturun.
  • Lise öz geçmişinizi üniversite öz geçmişine çevirin. Yardım için merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.
  • Daha fazla öneri için danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

TECRÜBE EDİNİN- İkinci Yıl

• Kariyer danışmanlarımızla beraber kariyer seçeneklerinizi araştırın ve alternatifler belirleyin.
  • Eğitim görmekten zevk alacağınız ve bu alanda çalışmayı seveceğiniz bir branş seçin ve akademik danışmanınızla mezuniyet planı oluşturun.
  • Ders dışı etkinliklerinizle ilişkinizi ve bağlantınızı sıkı tutun, onlara yeterli zamanı ayırın.
  • İlgi alanlarınızı cezbeden iş fuarlarına ve işverenlerin düzenlediği oturumlara veya eğitimlere katılın.
  • Yaz için staj veya iş ayarlayın ve ilgilendiğiniz alanla alakalı daha fazla tecrübe edinin. Staj ve iş olanakları için bizden bilgi alabilirsiniz.
  • Potansiyel yurtdışı eğitim imkânlarını araştırın.
  • Tutturduğunuz iyi ortalamayı koruyun!

KARİYER PLANLARINIZLA MEŞGUL OLUN- Üçüncü Yıl

• Staj, kariyer ve yüksek lisans seçeneklerinizi keşfetmeye devam edin. Kariyer ilgi alanlarınızı daraltın.
  • Potansiyel kuruluşları ve organizasyonları araştırın. Keşfetmek istediğiniz kariyer alanlarında bilgilendirici görüşmeler ayarlayın.
  • Özgeçmişinizi, eğitimler ve sertifikalarınızı kariyer danışmanlarımızdan biriyle yeniden değerlendirin.
  • Öğrenci veya kulüplerinizle etkinlikler düzenleyin ve liderlik yapın.
  • Özgeçmişinize katabileceğiniz staj veya pratik kariyer tecrübeleri edinin.
  • LinkedIn’e hesap oluşturun ve proflinizi güncel tutun.
  • Ciddi olarak yüksek lisans yapmayı mı düşünüyorsunuz? Kayıt başvuru gereksinimler ve süreçleri hakkında bilgi edinin.

İŞE KOYULUN- Son Yıl

• Kariyer hedeflerinizi ve yüksek lisans başvurularınızı sonuçlandırmak ve tavsiye alma için kariyer danışmanlarımızla görüşme ayarlayın.
  • Bartın Üniversitesi’nde geliştirdiğiniz becerilerinizi ve aldığınız eğitimi derinlemesine düşünün. Gözlemlerinizi ileride de değerlendirebilmek için listeler oluşturun.
  • İş aramak, mezunlarla iletişime geçmek ve bilgi edinme tavsiyeleri için LinkedIn’e başvurun.
  • Kariyer Merkezinin etkinliklerini yakından takip edin, iş fuarlarına ve işverenlerin düzenlediği bilgilendirici iş görüşmelerine katılın.
  • İş ve yüksek lisans başvurularınız için seçeceğiniz akademisyenlerden ve fakülte çalışanlarından referans mektubu isteyin.
  • İş aramaya erkenden başlayın.
  • Yüksek lisans yapmak istiyorsanız başvuru tarihlerini takip edin.
  • Potansiyel işverenlerinizi araştırın ve gelecek mülakatlarınız için hazırlanın. Mülakat provası yapmak için kariyer ofisimize uğrayın.
  • İş teklifi aldığınızda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezini bilgilendirin ve bir teklifi gözden geçirirken bizden tavsiye alın.