ULUSAL STAJ PROGRAMI İŞ GÖLGELEME PROGRAMI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU!!

Bildiğiniz üzere yaz dönemi ile birlikte ön lisans ve lisans son sınıf öğrencilerimiz mezun olmaya başlamıştır. Mezun durumunda olmaları nedeniyle Ulusal Staj Programı kapsamında gelen staj tekliflerini değerlendiremeyecek bu adaylarımız odağında,  kamu ve özel sektör kurum/kuruluşlarımız en fazla 5 günlük bir İş Gölgeleme Programı gerçekleştirmektedir.

Gençlerimizin kariyer gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan bir eğitim/bilgilendirme programı olan İş Gölgeme ile adaylar; alanında uzman personelden mesleğin içeriği, yürütülen faaliyetler ve kariyer imkânları hakkında bilgi sahibi olma ve faaliyetleri yerinde gözlemleme fırsatı bulmaktadır.

Bir eğitim/bilgilendirme programı olması nedeniyle İş Gölgeleme Programına ilişkin teklif alan adayların üniversiteleri tarafından sigortalı olma zorunluluğu bulunmamakta ve üniversite mezuniyetleri Programa katılımda engel oluşturmamaktadır. Adaylara kamu ve özel sektör kurum/kuruluşlarından gelen İş Gölgeleme teklif metninde Programa ilişkin tüm bilgilendirme yapılmaktadır. Bu doğrultuda adayların teklif metnini dikkatli bir şekilde okuması beklenmektedir.

Bilgilerinize sunulmuştur