Ulusal Staj Programı Başvuruları 31 Mart 2022 Tarihine Kadar Devam Ediyor! Merak Edilen Tüm Soruların Cevapları Bu Yazıda!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, kamu ve özel sektörden gönüllü işverenlerin katılımı ile 'Senin İçin Seferbiriz' teması altında 2020 yılından itibaren yürütülen  "Staj Seferbirliği" Programı'nın 3.yılında, istihdamda fırsat eşitliğinin sağlanması ve gençlerimizin kariyer gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla yürütülen politikalar paralelinde kapsamı genişletilerek adı Ulusal Staj Programı olarak değiştirilmiştir.

Programın 2022 yılı başvuruları açılmış olup, tüm gençlerimiz için başvurular kariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden 31 Mart 2022 tarihine kadar devam edecektir. Tüm kamu kurumlarının ve özel sektörden gönüllü işverenlerin stajyer alımı gerçekleştirdiği Program kapsamında öğrencilerin bahsi geçen imkânlarından faydalanabilmesi için öncelikle aşağıdaki başvuru şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Ulusal Staj Programına Kimler Başvuru Yapabilir?

Program’a 2022 yılında 3 grup öğrenci başvuru yapabilmektedir.

1. Türkiye, KKTC ve diğer yurtdışındaki üniversitelerde not ortalaması 4 üzerinden 2 olan (diğer sistemlerde dengi olan) öğrencilerden;
      a) Örgün eğitim veren lisans programlarının 2,3 ve 4. sınıf öğrencileri (lisans 2.sınıf öğrencilerinin staj yapacağı tarih aralığında üst sınıfa geçme hakkı kazanmış olması ile lisans 4. sınıf öğrencilerinin staj yapacağı tarihler arasında mezun olmaması şartı aranmaktadır.)
      b) Önlisans programalrının 1. ve 2. sınıf öğrencileri (önlisans 1.sınıf öğrencilerinden staj yapacağı tarih aralığında üst sınıfa geçme hakkı kazanmış olması ile önlisans 2.sınıf öğrencilerinin staj yapacağı tarihler arasında mezun olmaması şartı aranmaktadır.)

2. Yurt içinde öğrenimine devam eden yüksek lisans öğrencileri ile yurt dışında yüksek lisans/doktora öğrenimine devam eden Türk Vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrencilerden not ortalaması 4 üzerinden en az 2 olan (diğer sistemlerde dengi olan) öğrenciler;

3. Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde yer alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının 10., 11. ve 12. sınıf öğrencileri Ulusal Staj Programına başvuru yapabilirler.

Ulusal Staj Programı Başvurusunun Tamamlanma Durumunun Kontrolü Nereden Yapılıyor?

Kariyer Kapısı’nda sol menüde “Başvuru Durumum” sekmesinden takip edebilirsin. Başvuru sürecinin iki aşamasını da tamamlaman halinde başvuru durumun “Tamamlanan Başvuru”, süreci yarıda bırakman halinde ise “Yarım Kalan Başvuru” olarak görünecektir.

Staj Teklifleri Ne Zaman Gelecek ve Staj Ne Zaman Yapılacak?

Stajyer havuzu 2022 yılı sonuna kadar işverenlerin erişimine açık olacak ve işverenler iş planlarının uygunluğuna göre yıl sonuna kadar teklif göndermeye devam edeceklerdir.*
İşverenler staj tekliflerini gönderirken senin için önerdikleri staj tarih aralığını ve varsa ek bilgileri de teklifleri için paylaşmaktadır. Staj tarihlerine ilişkin sorularınız olması halinde teklifi gönderen staj sorumlusu ile iletişime geçebilirsin.

*Yükseköğretim öğrencilerine en fazla teklifin, üniversitelerin yaz tatilinde ve sömestr tatilinde olduğunu dönemler için gönderildiğini hatırlatmak isteriz.

Okunan Yükseköğretim Programında Zorunlu Staj Mevcut Değil, Bu Staj Programından Yararlanabilir miyim?

Evet, bölümünde staj yapma zorunluluğu bulunmasa da Ulusal Staj Programı’ndan yararlanabilirsin. Program kapsamında staj teklifi alman halinde işveren tarafından, üniversitene teslim edilmek üzere verilecek ilgili belgeyi (staja “Ulusal Staj Programı kapsamında kabul edildiğini, kimlik bilgilerini, staj tarihlerini ve staj yapılacak kurum bilgilerini açıkça belirten kaşeli ve imzalı belge) üniversitene ibraz etmen durumunda ilgili sigorta işlemleri üniversiten tarafından yapılacaktır.

Detaylı bilgi almak ve sorularınıza cevap bulmak için kariyer@bartin.edu.tr adresine mail atabilir veya 0378 501 1000//2801 numaralı hattan Merkezimiz Öğretim Görevlisi Pelin Su Altan'a ulaşabilirsiniz.

Başarılar dileriz.