image/svg+xml
image/svg+xml

Kariyer Fuarı Hazırlık Toplantısı için Bolu AİBÜ'deydik

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 6-7 Nisan 2020'de gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı için hazırlık toplantısı paydaş üniversitelerden temsilcilerin katılımıyla Bolu AİBÜ Rektörlük Senato Odası'nda 3 Şubat 2020 tarihinde yapıldı. Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Sedat Yazıcı ile Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (KM) Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Aslı Çillioğlu Karademir'in katıldıkları toplantıda, Kariyer Fuarı ile ilgili beklentiler ve kurulan online Yetenek Kapısı platformu bilgilendirmesi yapıldı, fuar hazırlıklarının planlanması konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. Buna göre: 


1.) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından online olarak oluşturulan Yetenek Kapısı öğrencileri, mezunları ve iş verenleri bir araya getiren bir platformdur.

2.) Öğrenciler ve Mezun Durumda Olanlar Yetenek Kapısına Nasıl Kaydolabilirler?  

https://beta.yetenekkapisi.org/login adresine girerek “Öğrenci Kaydı” sekmesini tıklayarak kolayca kaydolabilirler. İkinci bir yol, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi web sayfasında yer alan “Kayıt Olun” linki üzerinden de kayıtlanma işlemi gerçekleştirilebilir.  (Başvuru şekli haber fotoğrafında şablon halinde verilmiştir)

3.) İşverenler Yetenek Kapısına nasıl kaydolabilirler?

https://beta.yetenekkapisi.org/login adresine girerek ilk önce “İşveren” sekmesini daha sonra da “İşveren Kaydı” nı tıklayarak saniyeler içinde kaydolabilirler.

4.) Öğrenciler ve Mezunlar Yetenek Kapısına Niçin Kaydolmalılar?

  1. Kendileriyle işverenler arasında bir network oluşturmak,
  2. Staj yapma imkanı elde etmek,
  3. İşverenlerle mülakat imkanlarına sahip olmak,
  4. Sahip oldukları yetenekler hakkında ilgili işverenleri bilgilendirmek,
  5. 6-7 Nisan 2020 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde ve 12 paydaş üniversite ile gerçekleştirilecek olan Bölgesel Kariyer Fuarında yer almak,
  6. İş başvurusunda bulunmak ve kariyerine yön vermek için öğrenciler ve mezunlar yetenek kapısına kaydolabilirler.

5.) İşverenler Yetenek Kapısına Niçin Kaydolmalılar?

  1. İhtiyaç duydukları insan kaynaklarını temin edebilmek,
  2. Kendilerini potansiyel iş gücüne tanıtmak,
  3. 6-7 Nisan 2020 tarihinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde ve 12 paydaş üniversite ile gerçekleştirilecek olan Bölgesel Kariyer Fuarında gerçekleştirecekleri etkinliklerle öğrencilerin tercihlerine etki etmek amacıyla yetenek kapısına kaydolabilirler.
  • Nisan Ayı Kurs Başvuruları Devam Ediyor!

  • Erasmus ile Kariyerine Yön Ver Etkinliğine Yoğun İlgi

  • Kariyer Planlama Dersi Kapsamında İşkur ile Gerçekleştirilen Etkinlik Serisinin İlki olan Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi Tamamlandı

  • Mezunlarımızın KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımındaki Başarısı!!

  • Mart Ayı Kurs Başvuruları Açıldı!!

  • Ulusal Staj Programı Başvuruları 12 Mart 2024 Tarihine Kadar Uzaltıdı!!

  • Ocak Ayı Kurs Başvuruları Başladı!!

  • 2024 Yılı Ulusal Staj Programı Başvuruları Açıldı!!

  • CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI OFİSİ ÖNCÜLÜĞÜNDE İNSAN KAYNAKLARI FORUMU TOPLUM 5.0 TEMASIYLA 15 ARALIK 2023 TARİHİNDE İSTANBUL KONGRE MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • Marmara Kariyer Fuarı Başvuru Şemasını Takip Ederek Hemen Başvurularınızı Tamamlayın!!